Pleegouders gezocht

Tijdens de week van de pleegzorg (3 tot en met 10 november 2021) vragen we aandacht voor pleegzorg. Dat is nodig want nog steeds wachten ruim 800 kinderen in Nederland op een passend pleeggezin. Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Hun leven en hun ontwikkeling staan in de wacht. Om voor hen het licht ook op groen te zetten, zijn er meer pleegouders nodig. Parttime, voor korte of langere tijd.

Sheba is blij met haar pleeggezin: “In het kindertehuis waren veel regels. Dat is logisch want je woont met veel mensen. Thuis heb ik ook regels, maar dat zijn gewone gezinsregels. Mijn pleegouders hebben ook meer aandacht voor me. Ze gaan bijvoorbeeld mee naar wedstrijden. Bij het kindertehuis miste ik een ouder die mij aanmoedigde. Ik heb het erg fijn waar ik nu woon.”

Ook Nandy woont in een pleeggezin: “Ik vind dat kinderen die niet thuis kunnen wonen een nieuwe start verdienen. Ik ben blij dat ik vanaf het begin in een gezin heb gewoond en dat gun ik anderen ook. Pleegkinderen zijn heus niet altijd anders dan kinderen die gewoon thuis opgroeien. Ieder kind is weer anders.”

Pleegzorg iets voor u?

Wilt u meer informatie? Vraag dan een informatiepakket aan via www.openjewereld.nu of woon de online informatiebijeenkomst in Noord-Holland bij op 16 november 19.30 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via openjewereldnh@gmail.com.