Nieuwe speeltuinen en speeltoestellen

We konden het hek niet gesloten laten, zo leuk is hij geworden! Nog voor de officiële opening was het al een drukte van belang in de nieuwe speeltuin in de Kemphaanstraat.

Vorige week vrijdag nam kinderburgemeester Lotte Mollema de officiële opening voor haar rekening. Wethouder Peter de Vrij bedankte ontwerpers en speeltuingebruikers Jenna en Indy voor hun mooie plan!  

speeltuin

Meer speeltuinen aangepakt

Naast de speeltuin in de Kemphaanstraat is er nog meer te doen in ‘speeltuinland’. Ook de kinderen in de Willem Alexanderhof hebben nu een eigen speeltuin. Toestellen weghalen doen we ook. Zo is het toestel in het Stadspark pas verwijderd. Het was stuk en niet meer veilig. Over een aantal weken komt er een nieuwe voor in de plaats. En de speeltuin naast het MFC aan de Texelstsroomlaan pakken we binnenkort aan. Een nieuw ontwerp is gemaakt en een aantal onveilige toestellen is weggehaald. In Julianadorp worden ook diverse toestellen geplaats: in Middelzand 24 en in Vogelzand 22. Al met al moet dat weer heel wat speelplezier geven de komende jaren!

Nieuwe speeltoestellen: wel of niet?

Regelmatig krijgen we vragen of we in een buurtje een speeltoestel willen plaatsen. Dit kan in sommige gevallen wel, maar niet altijd. We kijken altijd naar het aanbod in de buurt. Is dit voldoende of niet? Soms moet je een stukje lopen om bij een speeltuin te komen. Daarnaast richten we ons vooral op grote plekken waar veel kinderen kunnen spelen.

Inrichten alleen voor de allerkleinsten doen we niet. De speelwaarde van dit soort plekjes is heel beperkt. Ook raken kinderen hier snel op uitgekeken. En op het moment dat we een nieuwe speelplek willen maken, moet een buurt er wel achter staan. Niet iedereen zit te wachten op spelende kinderen voor de deur.

Spelen kost geld

Voor niets gaat de zon op. Ook spelen kost geld. Een nieuwe speeltuin aanleggen kost als gauw tussen de € 10.000,- voor een klein toestel. Aan een grote uitgebreide speelplek hangt een prijskaartje van ongeveer € 100.000,-. De kosten zitten hem niet alleen in het toestel. Ook is een veilige valondergrond nodig en kost het voorbereiden en plaatsen geld. Voor het vervangen van speeltoestellen die stuk zijn, is ook geld nodig. Het geld van dit jaar is nu al op. Volgend jaar is er weer budget voor nieuwe projecten. Aanvragen kan altijd. Wilt u meer informatie over speeltuinen? Neemt u dan contact op met uw wijkconciërge via telefoonnummer 140223. Een e-mail sturen kan ook. Ga daarvoor naar www.denhelder.nl/e-mail.