Nieuwe aanwijzing (vergunning) lokale omroep Den Helder

Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. Zo’n omroep moet door het Commissariaat voor de Media worden aangewezen als lokale publieke media-instelling. In 2018 heeft het Commissariaat voor de Media de Lokale Omroep Stichting (LOS) Den Helder voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Den Helder. Deze periode van vijf jaar is ingegaan op 11 juni 2018 en eindigt op 11 juni 2023.

Aanvraag indienen voor 11 december 2022

Partijen die in aanmerking willen komen voor een nieuwe aanwijzing als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Den Helder kunnen vóór 11 december 2022 een aanvraag indienen bij het Commissariaat (artikel 7, Mediaregeling 2008).

Voorwaarden

Het Commissariaat wijst per gemeente maar één omroep aan. De gemeenteraad adviseert het Commissariaat bij de aanwijzing. Zo’n aanwijzing (ook wel vergunning genoemd) geldt voor vijf jaar. In deze periode kan er in principe geen andere lokale omroep voor die gemeente worden aangewezen. Iedereen kan zo’n aanvraag doen. Wel moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Die staan op de website van het Commissariaat voor de Media.

Meer informatie

Voor meer informatie over de procedure en de rol van de gemeente daarbij verwijzen wij u graag naar de website van het Commissariaat voor de Media.