Meer weten over energiezuinig wonen?

Onze gemeente wil het energiezuinig maken van woningen actief stimuleren. Daarom organiseren we dit voorjaar verschillende activiteiten. Op dinsdag 16 mei 2023 is er een informatieavond. Ook komt de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket weer naar Den Helder. Daarnaast biedt onze gemeente energieadviezen aan huis, een energiesubsidie en een woonlening aan. Op deze pagina leest u er alles over. Om het u nog makkelijker te maken, kunt u de QR-codes scannen. U komt dan automatisch op de juiste website terecht. 

Manieren om u op weg te helpen

Steeds meer mensen maken hun woning energiezuiniger. Zodat het minder tocht of sneller warm wordt in huis. Omdat het beter is voor het milieu. Of gewoon om de energierekening te verlagen. U kunt uw huis op verschillende manieren energiezuiniger maken. De vraag is: wat kunt u het beste als eerste doen? En wat kost het? Wat levert het meeste op? We snappen dat het lastig kan zijn om écht te beginnen. Wij helpen u graag op weg. Met informatie over wat u allemaal kunt doen. En over wat er financieel mogelijk is. Op verschillende plekken kunt u informatie en advies krijgen. Hieronder zetten wij een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje.

Vraag gratis advies aan het Duurzaam Bouwloket

Tekening van een huis en een rekenmachineBent u op zoek naar een betrouwbaar uitvoerend bedrijf? Of wilt u meer weten over subsidies of energiebesparende maatregelen? Met al uw vragen over verduurzaming kunt u kosteloos terecht bij het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van onze gemeente. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/den-helder voor meer informatie. Of stel al uw vragen aan een onafhankelijk adviseur. Kijk daarvoor op www.duurzaambouwloket.nl/contact of bel naar 0223 208 000.

Informatieavond over het energiezuinig maken van uw huis

Wilt u weten hoe u uw huis kunt isoleren? Of hoe u zelf duurzame energie kunt opwekken? Kom dan op dinsdag 16 mei naar de informatieavond van het Duurzaam Bouwloket op het stadhuis. We starten om 20.00 uur. Op de website van het Duurzaam Bouwloket kunt u zich inschrijven voor de informatieavond.

Meld u aan voor een persoonlijk energieadvies aan huis

Tekening van 2 personenHeeft u liever een persoonlijk advies voor uw koopwoning? Maak dan een afspraak met een adviseur van duurzaamheidsspecialist Susteen. De adviseur komt eenmalig bij u thuis langs. Daarna ontvangt u een uitgebreid woningverbeterplan. Daarin staat wat u kunt doen, wat het kost en hoe snel u dat heeft terugverdiend. Meld u aan via www.denhelder.nl/woningverbeterplan en betaal tijdelijk slechts € 50,- in plaats van € 289,-! Let op: het aanbod is beperkt, dus wacht niet te lang!

Kom naar de mobiele showroom 

mobiele showroomBenieuwd wat u zelf kunt doen om uw huis energiezuinig te maken? En welke materialen er zijn - van radiatorfolie en ventilatieboxen tot warmtepompen en infraroodpanelen? Bezoek dan de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket op zaterdag 13 mei (aan de Oranjestraat bij de Vismarkt) of zaterdag 10 juni (bij de Albert Heijn in de Meeuwenstraat). Er zijn adviseurs aan wie u vragen kunt stellen. De showroom is open van 10.00 tot 17.00 uur. 

Stel uw vragen op het Duurzaam Wonen-spreekuur

Vragen over het energiezuiniger maken van uw woning? Die kunt u altijd stellen tijdens de Duurzaam Wonen-spreekuren in het stadhuis. Dit voorjaar zijn er spreekuren op maandag 22 mei en dinsdag 20 juni. Afspraken zijn mogelijk tussen 19.00 en 21.30 uur en duren maximaal een half uur. Op de website van het Duurzaam Bouwloket kunt u zich inschrijven voor een spreekuur.