Marc Pothast nieuwe gemeentesecretaris Den Helder

Marc Pothast is vanaf 15 maart 2023 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Den Helder.  Hij volgt Koen van Veen op, die de functie sinds 1 september 2022 op interimbasis bekleedt.

Pothast was eerder (interim-)manager, adviseur en procesbegeleider bij diverse organisaties. Zo was hij gemeentesecretaris van de gemeente Bergen en algemeen directeur bij de oprichting van de ambtelijke fusieorganisatie BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo). Ook begeleidde hij onder meer de voorfase van het ontstaan van de gemeente Voorne aan Zee. In zijn meest recente functie was hij verandermanager bij het Openbaar Lichaam Bonaire.

Burgemeester De Boer is blij met de komst van Pothast. Met zijn kennis en ervaring is hij een gedegen adviseur voor het college van B&W, die goed in staat is om de vertaalslag naar de ambtelijke organisatie te maken. We kijken uit naar een prettige samenwerking.” Pothast deelt dat enthousiasme: ,,Den Helder is een dynamische, maritieme gemeente met bijzondere en uitdagende opgaven. Ik zie ernaar uit om daar, samen met het college en de ambtelijke organisatie, mee aan de slag te gaan.