Maak gebruik van handigheidjes HVC-app

Nooit meer te laat uw vuilnisbak aan de weg zetten, altijd weten in welke bak u het afval kwijt kunt en waar de dichtstbijzijnde verzamelcontainers zijn? Dat kan als u de vernieuwde HVC-app downloadt. 

Afval scheiden makkelijker

De HVC-app heeft verschillende hulpmiddelen die afval scheiden eenvoudiger maken. Weet u bijvoorbeeld niet waar u welk afval kwijt kunt? Zoek het product dat u weg wilt gooien dan op in de Afvalwijzer. Die heeft een handige foto- en barcodescanner. Na het scannen ziet u direct in welke bak het moet of dat het kan worden ingeleverd op het afvalbrengstation. 

Als u een account aanmaakt in de app krijgt u bovendien tips op maat over afval scheiden. Goede afvalscheiding is belangrijk, omdat daardoor meer waardevolle grondstoffen behouden blijven. 

Wanneer leegt HVC uw bak

In de app vindt u ook de Afvalkalender, die aangeeft wanneer welke afvalbak wordt geleegd. U kunt ook meldingen krijgen over de ophaaldag. Dat is vooral handig als feestdagen op een doordeweekse dag vallen en HVC de bak op een andere dag komt legen.

Inleverpunten

Wilt u weten waar u bijvoorbeeld glas of textiel kunt inleveren? In de app vindt u een overzicht van alle verzamelcontainers, waar het afvalbrengstation is en wat de openingstijden zijn. 

Steeds meer mogelijkheden

De ontwikkelingen staan niet stil. De app wordt volgend jaar uitgebreid met allerlei mogelijkheden, zoals een digitale afvalpas en nog meer op maat gemaakte informatie. Verder wordt het in de toekomst ook mogelijk om in te zien hoe vol de verzamelcontainer bij u in de buurt is en of er eventueel storingen zijn.

Gratis downloaden

U kunt de app gratis downloaden via www.hvcgroep.nl/app.