Maaien, of toch niet?

De bewoners van Nieuw Den Helder hebben sinds dit jaar op een aantal plekken een ander uitzicht dan voorheen. Sinds een tijdje maaien we daar namelijk een stuk minder dan eerst. En dat is te zien! Op sommige plekken staat het gras hoog, er zijn pinksterbloemen gezien en het fluitenkruid bloeit volop. Zo zien we het graag, want al deze bloeiende planten zijn een belangrijke plek voor insecten en andere kleine dieren. Ze kunnen hier eten vinden en zich goed verstoppen.

Gras

Ontdekpaadjes

De randen en enkele paden door het gras maaien we wel. Zo kunnen bewoners volop van de bloeiende planten genieten. U loopt er makkelijker doorheen en kunt van dichtbij zien wat er allemaal groeit, bloeit en leeft. En een bosje wilde bloemen plukken? Dat mag hoor!

Waarom minder maaien

Het gaat niet goed met de bijen en andere insecten in Nederland. Bijen, vlinders en andere insecten zijn een belangrijke bron van voedsel voor veel vogels. Vogels en insecten zijn niet alleen leuk en interessant, maar ook nuttig. Insecten helpen bij het groeien van groentes. En vogels eten bijvoorbeeld muggen en wespen, zodat wij daar minder last van hebben.

De gemeente Den Helder wil graag, door minder te maaien, haar steentje bijdragen We houden goed in de gaten hoe het gaat op de plekken die we nu minder maaien. Ook kijken we al naar andere plekken waar we in de toekomst minder kunnen maaien. Zodat straks de bijen, vlinders en insecten overal in Den Helder fijn kunnen leven, vliegen en eten.