Laat u testen, óók bij milde klachten

Volgens gedragsdeskundige Marijn Stok van het RIVM kunnen we met elkaar veel besmettingen voorkomen. Door ervoor te zorgen dat mensen zich beter aan de basisregel 'testen bij klachten' houden. Het is nodig dat mensen zich sneller en vaker laten testen. Ook bij milde klachten. Uit gedragsonderzoek van het RIVM blijkt dat 63% van de mensen de volgende redenen noemen om zich niet te laten testen: 'ze hebben heel milde klachten' of ‘de klachten voelen voor hen niet als corona'.

Waarom is snel testen belangrijk

U bent ook al aan het begin, bij milde klachten, (zeer) besmettelijk. Laat u dus ook meteen testen en blijf thuis tot u de uitslag hebt. 'Even aanzien' of 'even afwachten' is bij corona niet de juiste aanpak.

Testen helpt voorkomen besmettingen

Direct testen en thuis blijven helpt om te voorkomen dat u het virus doorgeeft aan familie, vrienden of collega's. U kunt door u snel te laten testen en thuis te blijven heel veel besmettingen voorkomen.

Als u toch iemand besmet

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de mensen het heel erg vindt als zij iemand anders (familie, vrienden, collega's of klanten) besmetten. Daarom is het nodig om thuis te blijven totdat u de uitslag van de coronatest hebt.

Testlocatie Den Helder

Een test is snel en gemakkelijk aan te vragen via het landelijke nummer 0800-1202 (tussen 08.00-20.00 uur). Of online via coronatest.nl. Houd uw DigiD wel bij de hand. De testlocatie bevindt zich aan de Handelskade 10 in Den Helder.