Laat je stem horen op ingesprek.denhelder.nl

Tijdens deze coronapandemie zijn er tal van acties opgezet die onze inwoners door de moeilijke periode hebben gesleept en dat nog steeds doen. Acties om kwetsbare personen te helpen, eenzaamheid te verlichten of verveling tegen te gaan. Dit zijn waardevolle lichtpuntjes, ondanks de lastige tijd waar we ons nog altijd in bevinden. De gemeente Den Helder wil daarom drie ‘Aandacht voor elkaar’-initiatieven waarderen met een bedrag van 1.250,- euro. Dat kan bijvoorbeeld ingezet worden om dat initiatief verder te ontwikkelen. Inwoners bepalen welk initiatief ze het meest sympathiek vinden. Met deze actie lanceert de gemeente ook het nieuwe digitale platform Ingesprek.denhelder.nl.

In onderstaande video leggen de wethouder en de burgemeester uit hoe het werkt. U kunt de video ook bekijken op Youtube.


Verantwoordelijk wethouder Pieter Kos: ,,Op ingesprek.denhelder.nl komen projecten te staan waarover onze inwoners en partners hun mening kunnen geven, ideeën kunnen aandragen of op een andere manier hun stem kunnen laten horen. Bijvoorbeeld over de inrichting van een speeltuin, een bomenplan, vernieuwing van een straat of de ontwikkeling van een visie op warmte. Alles wat met hun leefomgeving te maken heeft. Dat kan nu digitaal en op één centrale plek. Op Ingesprek.denhelder.nl zie je in een oogopslag over welke projecten je kunt meedenken en aan mee kunt doen. Je ziet in welke fase een project zich bevindt, hoe er wordt gereageerd en wat we met de opbrengsten gaan doen. Ook kun je er deelnemen aan online bijeenkomsten.”

De lancering van Ingesprek.denhelder.nl is een van de concrete verbeterpunten van Bestuurlijke vernieuwing. Het doel daarvan is het verbeteren van het gesprek met inwoners en partners.

Ook dé plek voor initiatieven van inwoners

Inwoners kunnen binnenkort ook hun eigen ideeën en initiatieven voor verbetering van de stad plaatsen. De ‘Aandacht-voor-elkaar’-actie geeft al een voorproefje van hoe zoiets werkt. Burgemeester Jan de Boer: ,,Het is belangrijk dat we, zoals nu met de coronapandemie, naar elkaar om blijven kijken. Gelukkig doen we dat in Den Helder. Er zijn acties geweest en nog gaande die positiviteit brengen voor mensen in de buurt, de wijk of misschien zelfs in de hele gemeente. Zoals boodschappen doen voor (meerdere) mensen, spellen die zijn ontwikkeld en plezier brengen, activiteiten die jongeren, ouderen en kwetsbaren uit een isolement hebben gehaald. Die zetten we graag in het zonnetje.”

De belangrijkste voorwaarden voor deelname zijn dat je inwoner, instantie, vereniging of anderszins van de gemeente Den Helder bent. Daarnaast dat je goed omschrijft wat je actie is, wat voor positieve gevolgen die had of heeft voor de doelgroep en wat de gewenste besteding van het geld is. De inwoners stemmen en bepalen wie wint.

Informatie en aanmelden

Initiatieven of acties van en voor Helderse inwoners, organisaties, verenigingen, instanties etc. kunnen aangemeld worden op Ingesprek.denhelder.nl. Daar staat ook informatie over de voorwaarden en het tijdsverloop:

  • tot 21 april 2021 aanmelden
  • van 3 mei tot 19 mei stemmen
  • na 26 mei worden de winnende initiatieven bekendgemaakt.