Laat afvalbak niet te lang aan de weg staan

Afvalbakken hebben vaak twee staanplaatsen: eentje voor zeg maar lang parkeren en eentje voor kort parkeren. Oftewel ze staan bij uw huis tót de ophaaldag aanbreekt. Dan zet u de bak even langs de straat. Na het legen door HVC mag de bak gelijk weer terug naar z’n vaste plek.

Omgewaaide afvalbakken

Ons verzoek: laat de afvalbak niet langer dan nodig aan de straat staan. Bakken die er langer staan maken het straatbeeld rommelig. Ook kunnen ze leiden tot stankoverlast. En in een aantal gevallen houden ze parkeerplekken bezet of waaien om met stormachtig weer. Al met al komt dit de leefbaarheid niet ten goede.

Aandachtspunten voor afvalbakken

  • Zet de afvalbak op de inzameldag vóór 07.30 uur op de aanbiedplaats. Deze plek is te herkennen aan de stoeptegel met de afbeelding van een afvalbak of door een bord.
  • Haal de afvalbak dezelfde dag, na het legen, weer binnen. Kunt u dit niet zelf? Vraag dan uw buren om dit te doen.
  • Zorg dat uw afvalbak altijd op uw eigen erf staat (behalve op de inzameldag).
  • Maak van uw afvalbak(ken) geen opstapjes voor eventuele inbrekers.   

Zwerfbakken halen we weg

Soms blijven afvalbakken dagenlang op de inzamelplek staan. In dat geval worden deze gezien als ‘zwerfbak’. HVC krijgt dan van ons de opdracht deze te verwijderen. De eigenaar moet vervolgens een nieuwe afvalbak aanvragen. HVC brengt hiervoor kosten in rekening.