Kindermonitor zoekt ouders van kinderen tot 12 jaar

Bent u ouder of verzorger van een kind in de leeftijd van 0 t/m 11 jaar? Dan kunt u (anoniem) meedoen aan de Kindermonitor: een vragenlijstonderzoek dat de GGD uitvoert bij ouders van kinderen tot 12 jaar. Onderwerpen in de Kindermonitor gaan over: gezondheid, welzijn, leefstijl en opvoeding.

Grootschalig onderzoek

Tot eind mei dit jaar voert de GGD Hollands Noorden voor de derde keer een grootschalig onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van 0 t/m 11-jarigen. Opdrachtgevers van dit onderzoek zijn de 17 gemeenten uit de regio Noord-Holland Noord. Dus ook Den Helder doet mee.
Het onderzoek bestaat uit het (anoniem) online invullen van een vragenlijst over lichamelijke- en psychische gezondheid, corona, de thuissituatie, sporten en bewegen, opvoeding, vrijetijdsbesteding, (borst)voeding, huilgedrag, gebruik van gezondheidszorg, gebruik genotmiddelen, beeldschermgebruik en seksualiteit. Alle ouders en verzorgers van 0 t/m 11-jarigen uit de regio Noord-Holland Noord mogen meedoen!

Waarom een kindermonitor?

Het doel van de kindermonitor is inzicht te krijgen in de gezondheid en het welzijn van kinderen in Noord-Holland Noord. De GGD voerde in 2011 en 2016 bijna hetzelfde onderzoek uit. Hierdoor is het mogelijk om ook veranderingen in de gezondheid, welzijn en de leefstijl van kinderen op te sporen. Zeker in deze tijden van corona is dit inzicht in de gezondheid onmisbaar. De resultaten van het onderzoek helpen de gemeenten en de GGD bij het opstellen en uitvoeren van het jeugd- en gezondheidsbeleid. Uit het onderzoek kan bijvoorbeeld blijken dat het nodig is om extra hulp te bieden aan bepaalde groepen kinderen of om extra voorzieningen op te zetten in gemeenten. U kunt hierbij denken aan opvoedingsondersteuning, voorlichtingsactiviteiten, sport aanmoediging en bereikbaarheid van zorg.

Meedoen

Deelname aan de Kindermonitor staat open voor alle ouders van 0 t/m 11-jarigen uit de 17 gemeenten in Noord-Holland Noord. Meedoen aan het onderzoek gebeurt anoniem; er wordt niet gevraagd naar uw naam, adres of geboortedatum. Meedoen met het onderzoek kan via www.kindermonitorHN.nl

Kans op een prijs

Alle deelnemers maken kans op een bol.com waardebon van €10 of één van de vier weekendjes weg ter waarde van €250.

Resultaten

De resultaten van de Kindermonitor 2021 verschijnen in oktober 2021.