Kerstbomenactie weer een groot succes! Dit jaar 5060 kerstbomen verzameld

Afgelopen zaterdag zijn tijdens de kerstbomenactie ‘Sleep je groen’ in totaal 5060 kerstbomen ingeleverd. Dit zijn er 222 minder dan vorig jaar, maar toch weer een geweldig resultaat!

Inzamelpunt Vogelzand

Kinderen sleepten de bomen afgelopen zaterdag naar de inzamellocaties met touwen, of vastgebonden aan de fiets of zelfs aan skelters. Soms was er ook hulp van ouders die over een aanhanger beschikten.

Net als vorig jaar zijn in Julianadorp de meeste bomen ingeleverd, 1544 bomen. In Den Helder West hebben de kinderen 1436 bomen bij elkaar gesleept. In De Schooten kwam de jeugd met 1064 bomen aanslepen. Nieuw Den Helder/Huisduinen heeft dit jaar 772 bomen opgeleverd en Den Helder Oost sluit de rij met 244 ingeleverde kerstbomen.

Aan alle slepers: super bedankt! Ondanks het regenachtige weer hebben jullie weer enorm je best gedaan. De bomen gaan we versnipperen. Daarna worden ze in een bio-vergasser omgezet in groene energie.

Inzamelkampioenen

Niet alleen kregen de kinderen 50 eurocent voor elke boom, maar we hebben ook nog een extra verrassing voor de inzamelkampioenen van elke wijk. De kampioenen worden op zaterdag 22 januari persoonlijk gehuldigd door wethouder Peter de Vrij. Hoe dit gebeurt hangt nog even af van de corona-maatregelen. Wij nemen hierover nog contact op met de winnaars.

Dit zijn de inzamelkampioenen van dit jaar:

  • De Schooten: Steyn Kamstra met 257 bomen.
  • Nieuw-Den Helder/Huisduinen: Jesse en Rowan Collet en Rev en Wies Post met 250 bomen.
  • Julianadorp: Wessel en Giel Korevaar met 220 bomen.
  • Den Helder West: Leon, Sten en Finn Brasser met 210 bomen.
  • Den Helder Oost: Sieb Baard met 55 bomen.