Helderse topsporters geëerd in theater De Kampanje

Helderse topsporters verdienen een huldiging. Dat is de mening van onze gemeente en team Sportservice. Daarom zet de gemeente deze sporters elk jaar in het zonnetje tijdens het jaarlijkse Sportgala. Deze keer is dat op donderdag 19 januari in de Variopoolzaal van theater de Kampanje. Sporters zijn voor verschillende categorieën voorgedragen door mensen uit hun omgeving.

Topsporters
Copyright © Peter van Aalst. All Rights Reserved

Verschillende categorieën

Wie de gemeentelijke sporttitel als sportman, sportvrouw, sporttalent, oeuvreprijs of sportploeg in ontvangst mag nemen, weten we donderdag 19 januari. De vijfkoppige jury, bestaande uit mensen van de Sportfederatie, gemeente Den Helder, de Helderse Courant en team Sportservice, heeft uit de aangemelde sporters voor elke categorie één winnaar bepaald.

Wethouder reikt penningen uit

Tijdens het Sportgala presenteren ook de (inter-)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen zich tijdens de kampioenenparade. Daaraan doen zowel individuele sporters als sportteams mee. Alle sporters die zijn aangemeld omdat ze eerste waren op een NK, WK of tijdens de Olympische Spelen ontvangen de gemeentelijke sportpenning uit handen van de wethouder sport Fotigui Camara: “We zetten onze topsporters in het zonnetje. Maar het Sportgala doet nog meer. Het geeft de sport in het algemeen de aandacht die het verdient. Want zowel topsporters, amateurs als recreanten dragen wij als gemeente een warm hart toe.”

Sport en sporter centraal

De organisatie van het Sportgala is in opdracht van onze gemeente en team Sportservice neemt de organisatie in handen. Naast de feestelijke uitreiking van de sportprijzen en de kampioenenparade is er een gevarieerd programma. In zo’n anderhalf uur geven sporters en verenigingen flitsende demonstraties die de avond tot een echt sportfeest maken.

Gasten welkom

Er is op deze avond naast de genodigden ook ruimte voor gasten. Wie aanwezig wil zijn, krijgt het verzoek in stijl gekleed te komen. Feestelijk dus. De deuren van De Kampanje gaan om 19.15 uur open en het programma duurt tot 21.15 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis. Kaarten zijn vanaf 1 januari te reserveren via De Kampanje.

Voor meer informatie: Team Sportservice, telefoon 088-2037350 of per mail ktenhaaf@teamsportservice.nl.