Is uw smartphone boefproof?

Een nieuwe smartphone, tablet of laptop is duur. Ze zijn daarom een interessante prooi voor dieven. Iedere week worden er honderden gestolen. En bij diefstal kan persoonlijke en gevoelige informatie bij een ander terecht komen. Daarom is het verstandig uw apparaat ‘boefproof’ te maken. Het is dan een onaantrekkelijk doelwit. En als veel mensen dat doen, zal ook het aantal straatroven afnemen.

Animatie telefoon

Een wachtwoord of Touch ID is niet genoeg. Het is vrij gemakkelijk om uw smartphone, tablet of laptop voor dieven onaantrekkelijk te maken. De meeste hebben namelijk anti-diefstal functies. Hiermee kunt u het apparaat op afstand terug vinden, de gegevens ervan wissen en het apparaat blokkeren.

Onverkoopbaar

Hoe u de anti-diefstalfunctie activeert, verschilt per merk of besturingssysteem. Meestal gaat het heel gemakkelijk. Bij de meeste toestellen doe je dat door bij ‘instellingen’ de functie 'zoek mijn telefoon of tablet’ of ‘vind mijn mobiel of tablet’ aan te zetten. Activeer ook de blokkeerfunctie. Want met één instelling kunt u uw smartphone, tablet of laptop niet meer terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Daarmee is hij onbruikbaar en onverkoopbaar voor de dief. Ook voorkomt u dat de dief bij uw foto’s, mail en documenten kan. Bekijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/boefproof de tips voor Android-, Apple-, Blackberry- en Fairphone-apparaten. Via de website van het merk of besturingssysteem kunt u uw apparaat terugvinden.

Kwijt of gestolen?

Bel uw provider en laat uw SIM-kaart blokkeren. Vraag ook direct een nieuwe aan. En doe aangifte bij de politie.