Grote vraag naar pleegouders voor kinderen in een crisissituatie

Koen, Tischa en hun zoon Dim (6) vangen kinderen op die door een crisissituatie niet meer thuis kunnen wonen. De pleegkinderen komen tijdelijk bij hen in huis, totdat er een passende woonsituatie voor ze gevonden is. Voor het gezin is dat behoorlijk schakelen en het is niet altijd makkelijk om weer afscheid te moeten nemen, maar het is een verrijking voor hen alle drie: Dat je zoveel kunt betekenen voor iemand anders in korte tijd, vind ik fantastisch.

Tischa en KoenEr zijn meer crisispleegouders zoals Tischa en Koen nodig. De pleegouders nemen tijdelijk de opvoeding en verzorging van een kind over van de ouders. Hoe lang dat duurt, is afhankelijk van de situatie en wat het beste is voor het kind. Crisisopvang is in principe voor maximaal 4 weken. Als er nog geen zicht is op een oplossing dan kan de plaatsing worden verlengd tot een paar maanden.

Informatiebijeenkomst

Van 2 tot en met 9 november 2022 is de week van de pleegzorg. Doel van deze actieweek is om extra aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Wilt u weten of pleegzorg bij u past? Bezoek de online informatiebijeenkomst op 10 november om 20.00 uur. Aanmelden kan via www.openjewereld.nu