Groot onderhoud Van Kinsbergenbrug

Port of Den Helder start dit najaar met het opknappen van de Van Kinsbergenbrug. Om die reden wordt de brug van 25 oktober tot half december 2021 afgesloten. Voor het gemotoriseerde verkeer volgt een omleidingsroute. Voor voetgangers en fietsers komt er een tijdelijke brug.

Van Kinsbergenbrug

De Van Kinsbergenbrug is een belangrijke toegangsweg naar de Koninklijke Marine en bedrijven in de haven van Den Helder. Civieltechnisch bedrijf Griekspoor voert de werkzaamheden uit. Zij vervangen diverse onderdelen van de brug, zoals het houten rijdek. Na het afronden van de werkzaamheden kan de brug weer jaren mee. 

Tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers

Er komt er een tijdelijke pontonbrug (drijvende brug) naast de Van Kinsbergenbrug (over terrein van Damen Shipyards en Watersportvereniging H.W.N.). Deze tijdelijke brug is geopend van maandag tot en met vrijdag van 06.00 - 20.00 uur. Fietsers kunnen lopend met de fiets over de pontonbrug. Na 20.00 uur en in het weekend worden fietsers en voetgangers omgeleid via Het Nieuwe Diep, de Hoofdgracht, de Weststraat en de Binnenhaven.

Omrijden gemotoriseerd verkeer

De Van Kinsbergenbrug sluit men af voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de N250 (Binnenhaven), de Weststraat en Het Nieuwe Diep.

Over de brug

De bouw van de Van Kinsbergenbrug startte in 1960 en werd op 18-05-1961 officieel in gebruik genomen. De brug is vernoemd naar Jonkheer Jan Hendrik van Kinsbergen, (1735 – 1819), een Nederlandse zeeofficier. De betonnen brug is een ophaalbrug en heeft een beweegbaar deel met houten dek en stalen onderdelen. De brug bedient men vanuit het havenkantoor.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Bekijk dan de speciale projectpagina op de website van Port of Den Helder.