Gemeente Den Helder van start met online verlengen van rijbewijs

Met ingang van 1 november 2021 is het in onze gemeente mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het stadhuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het stadhuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines, in onze omgeving, is te vinden op www.rdw.nl/locatiewijzer.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt met de DigiD-app met ID check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het stadhuis.