Gemeente Den Helder installeert slimme zonnebrandpalen op drukke strandlocaties

De gemeente Den Helder staat bekend om zijn vele zonuren en is zelfs recordhouder met maar liefst 2403 zonuren in 2022. Daarom zijn de stranden een geliefde plek voor inwoners en bezoekers om te recreëren. Om de zonaanbidders tegelijk ook bescherming te bieden tegen de zon, neemt de gemeente extra maatregelen. In de strijd tegen huidkanker plaatst de stad, in samenwerking met Sundo, slimme zonnebrandpalen op vier populaire strandopgangen. De zonnebrandpalen worden door wethouder Camara in gebruik genomen op woensdag 22 mei 2024 om 11.30 uur bij strandslag Huisduinen.

Met de zonnebrandpalen wordt iedereen aangemoedigd om zich goed in te smeren tijdens het genieten van onze prachtige kust. De nieuwe zonnebrandpalen zijn aanwezig op de volgende locaties:

  • Strandslag Huisduinen
  • Strandslag Duinoord
  • Strandslag Zandloper
  • Palm Beach / Paal 6

Bewustzijn risico’s zonnebrand

Deze palen bieden gratis zonnebrandcrème aan en tonen actuele UV-indexinformatie, waardoor strandbezoekers precies weten wanneer het tijd is om zich in te smeren. De gemeente Den Helder is trots op zijn mooie stranden en vele zonuren. Maar bescherming tegen de kracht van de zon is essentieel. Deze zonnebrandpalen helpen ons bewuster te worden van de risico's van zonnebrand en huidkanker, licht wethouder Fotigui Camara toe.

Sundo

Sundo zet zich in voor een preventieve aanpak om in 30 jaar de gevallen van huidkanker met 30% te verminderen. Dit gebeurt onder andere door het plaatsen van zonnebranddispensers en door strategische samenwerkingen aan te gaan.

Bescherming van de huid

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, waarbij het aantal gevallen jaarlijks blijft stijgen. Met simpele stappen zoals smeren, kleren en weren, kan het risico op huidkanker aanzienlijk worden verlaagd. Vanaf een UV-index van 3, wat vaak voorkomt tussen april en september in Nederland, wordt het aangeraden om de huid te beschermen.

Den Helder nodigt alle strandbezoekers uit om gebruik te maken van deze handige voorziening en zo veilig van de zon te genieten.