Energie besparen in uw woning? De gemeente helpt!

Wilt u energie besparen in uw huis of appartement? Lees dan vooral verder. Het gaat over het duurzamer en energiezuiniger maken van uw huis. Als u minder gas verstookt of zelf energie opwekt, verbruikt u minder energie. Dat is met de hoge prijzen van nu erg interessant. Daarnaast is het beter voor het klimaat. Dat vinden wij belangrijk en daarom helpen we u graag op weg. Met gratis advies, inkoopacties, subsidies en een lening.

Berekening maken met calculator

Voordelige inkoopactie isolatie en warmtepompen

De gemeente organiseert samen met ‘Winst uit je woning’ een gezamenlijke inkoopactie voor isolatiemaatregelen en hybride warmtepompen. Inwoners kunnen tot en met 31 december 2022 voor een scherpe prijs hun woning isoleren of een warmtepomp aanschaffen. Meer informatie is te vinden op www.winstuitjewoning.nl/denhelder.

Online informatieavonden

Wilt u meer weten over het energiezuinig maken van uw huis? Kijk dan naar onze online informatiebijeenkomsten (webinars). Daarin komen ook de mogelijke subsidies en leningen aan bod. Wie live meekijkt, kan direct vragen stellen via de chat. Maar de webinars zijn ook op een later tijdstip terug te kijken.

De onderwerpen en tijdstippen van de webinars:

  • Kleine energiebesparende maatregelen op dinsdag 8 november 2022 om 19.30 uur;
  • Isoleren op woensdag 9 november 2022 om 19.30 uur;
  • Warmtepompen op maandag 14 november 2022 om 19.30 uur.

Aanmelden voor de webinars kan via www.duurzaambouwloket.nl/verduurzamen-denhelder

Kijk en voel in de mobiele showroom

Mobiele showroomBenieuwd hoeveel geluid een warmtepomp of ventilatiebox nu echt maakt? Of wilt u de warmte voelen van een infraroodpaneel? Ervaar het in de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket.

  • vrijdag 4 november 2022 op het parkeerterrein voor Winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp.
  • woensdag 16 november bij de ingang van MFC De Boerderij in De Schooten.

De openingstijden zijn van 11.00-17.00 uur. Natuurlijk zijn hier adviseurs aanwezig die uw vragen over het verduurzamen van uw woning kunnen beantwoorden.

Subsidie voor isolatie

Sjaal om huisjeWilt u uw koophuis (deels) isoleren? Dan kunt u subsidie krijgen. U krijgt maximaal 30% van de kosten aan subsidie, met een maximum van € 500. Vraag de subsidie vooraf aan! Meer informatie vindt u op www.denhelder.nl/energiesubsidie.

Met een goed geïsoleerde woning heeft u minder gas of elektriciteit nodig om uw woning te verwarmen. Dat scheelt in energie en dus in de energiekosten. Zo maakt u uw huis comfortabel om in te wonen.

Woonlening

Denkt u eraan uw huis te verduurzamen of levensloopgeschikt te maken? Hiervoor kunt u geld lenen van de gemeente. Het minimumbedrag voor deze woonlening is € 2.500, het maximum € 50.000. De rente is ongeveer tussen de 0,5% tot 1,7% en de looptijd van de lening is 10 tot 20 jaar. Een krediettoetsing is onderdeel van de aanvraag. Ga naar www.denhelder.nl/woonlening voor meer informatie. Hier vindt u alle voorwaarden en kunt u een aanvraag doen.

Doe de subsidiecheck

Naast de subsidie en woonlening van de gemeente zijn er ook nog landelijke regelingen. Die kunnen het financieel nog aantrekkelijker maken om uw huis energiezuinig te maken. Een overzicht van alle mogelijke regelingen krijgt u als u de subsidiecheck doet op de website van het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Gratis en onafhankelijk advies van het Duurzaam Bouwloket

Heeft u geen idee waar u moet beginnen met het verduurzamen van uw woning? Bent u op zoek naar een betrouwbaar uitvoerend bedrijf? Of heeft u een vraag over de lening, subsidies of energiebesparende maatregelen? Hiervoor kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Dit is het energieloket van de gemeente Den Helder. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/den-helder voor meer informatie. Of stel al uw vragen aan een onafhankelijk adviseur. Dit kan door te bellen naar 0223 208 000 of vul het contactformulier in op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact

Duurzaam Wonen-spreekuur

Wilt u liever naar een adviseur toe? Kom dan naar het Duurzaam Wonen-spreekuur. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket beantwoordt uw vragen over energiebesparing of over subsidies en andere regelingen. Afspraken zijn mogelijk tussen 18.30 en 21.00 uur en duren maximaal een half uur. Het eerstvolgende Duurzaam Wonen-spreekuur is op maandag 7 november 2022. Inschrijven kan via www.duurzaambouwloket.nl/spreekuur-denhelder Op deze website vindt u ook meer informatie.

Duurzame Huizen Route

Tijdens de Duurzame Huizen Route stellen huiseigenaren in heel Nederland hun energiezuinige huis open. Een mooie kans om te bekijken hoe maatregelen in de praktijk werken en al uw vragen te stellen. Ook in onze regio doen huiseigenaren mee. De Duurzame Huizen Route vindt plaats op zaterdag 5 november. Meer info op www.duurzamehuizenroute.nl.