Energie besparen in eigen woning? De gemeente helpt!

Bent u eigenaar van een eigen huis of appartement?? Dan is de informatie op deze pagina interessant voor u. Uw woning duurzamer maken. Dat wordt met het oog op de toekomst steeds belangrijker. Het klimaat verandert. We moeten slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Wij, de gemeente, andere organisaties en verschillende inwoners zijn daar al heel bewust mee bezig. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Wij helpen u daar graag bij. Zo maken we samen onze gemeente steeds duurzamer.

Als gemeente geven we woningbezitters via verschillende gemeentelijke maatregelen een mooie kans om hun woning energiezuiniger, duurzamer en toekomstbestendig te maken. Het verduurzamen van uw woning heeft verschillende voordelen. Denk aan verlaging van de energierekening, een comfortabele woning in de zomer en winter, een waardevaste woning en een verbeterde en gezondere leefomgeving.

Wethouder duurzaamheid, Remco Duijnker: “Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en uzelf: zo doet iedereen wat. Dat kan iets groots zijn of iets kleins. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. Iets doen voor het klimaat kan iedereen op zijn eigen manier doen. Bekijk de mogelijkheden en wat het beste bij u past.”

Subsidie voor isolatie

Wilt u uw huis (deels) isoleren? Dan kunt u subsidie krijgen. U krijgt van de gemeente een tegemoetkoming van 30% op het geïnvesteerde bedrag. U krijgt maximaal € 500 subsidie. Vraag de subsidie vooraf aan! Meer informatie vindt u op www.denhelder.nl/energiesubsidie.

Met een goed geïsoleerde woning heeft u minder gas of elektriciteit nodig om de woning te verwarmen. Dat scheelt in energie en dus in de energiekosten. Zo maakt u uw huis comfortabel om in te wonen.

Woonlening

Wie zelf in een eigen woning of appartement woont, kan geld lenen van de gemeente. Daarmee kunt u uw huis verduurzamen of levensloopgeschikt maken. Zo kunt u deze lening bijvoorbeeld gebruiken voor maatregelen die energie besparen of opwekken, Als u wilt lenen, moet u minimaal € 2.500,- lenen. Het maximum is € 50.000,-. De rente is ongeveer tussen de 0,5% tot 1,4% en de looptijd van de lening is 10 tot 20 jaar. Een BKR toetsing is onderdeel van de aanvraag. Ga naar www.denhelder.nl/woonlening voor meer informatie. Hier vindt u alle voorwaarden en kunt u een aanvraag doen.

Collectieve inkoopactie isolatie

Binnenkort start een gezamenlijke inkoopactie voor het isoleren van woningen. Deze actie organiseren we samen met het Duurzaam Bouwloket. Tijdens de collectieve inkoopactie isolatie kunt u vrijblijvend offertes opvragen. Denk aan het isoleren van spouwmuren, vloeren en bodem. De prijzen tijdens de actieperiode zijn gunstig. Het opvragen van offertes doet u bij een groep van vakkundige (regionale) isolatiebedrijven. Deze zijn gecontroleerd op kwaliteit. Zij komen gratis langs voor het maken van een offerte. Meer informatie over de collectieve inkoopactie isolatie? Of wilt u zich direct aanmelden? Dit kan via de website van het Duurzaam Bouwloket.

Informatieavond over isolatie

Donderdag 25 november 2021 kunt u online een informatieavond bijwonen over het verduurzamen en isoleren van uw woning. Tijdens deze bijeenkomst vertelt een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket u van alles over dit onderwerp. Ook kunt u tijdens de presentatie en daarna vragen stellen (via een live chat).

Er zijn 25 november twee online informatieavonden:

  • Van 19.30 tot 20.30 uur: speciaal voor het verduurzamen van jaren ’50 en ’60 woningen. Nu aanmelden
  • Van 20.30 tot 21.30 uur: over het verduurzamen van woningen van vóór 1950 en ná 1969. Nu aanmelden

Kijk en voel in de mobiele showroom

Benieuwd hoeveel geluid een warmtepomp of ventilatiebox nou écht maakt? Of wilt u de warmte voelen van een infraroodpaneel? Ervaar het in de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. Deze showroom staat vrijdag 26 november tussen 15.30 en 20.30 uur op de parkeerplaats bij De Helderse Vallei en op maandag 29 november tussen 15.30 en 20.30 uur op de parkeerplaats bij sporthal Sportlaan. Natuurlijk zijn hier adviseurs aanwezig die uw vragen over het verduurzamen van uw woning kunnen beantwoorden.

Gratis en onafhankelijk advies van het Duurzaam Bouwloket

Heeft u geen idee waar u moet beginnen met het verduurzamen van uw woning? Bent u op zoek naar een betrouwbaar uitvoerend bedrijf? Of heeft u een vraag over de lening, subsidies of energiebesparende maatregelen? Hiervoor kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket, dit is het Energieloket van gemeente Den Helder. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/den-helder voor meer informatie. Of stel al uw vragen aan een onafhankelijk adviseur. Dat kan door te bellen naar 072- 743 39 56 of te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.