Een schoon Den Helder, dat doen wij samen

De afgelopen maanden hebben onze wijkconciërges, samen met de Helderse Vallei en diverse basisscholen, aan het project ‘Stop Zwerfafval’ gewerkt. Doel van het project is om het onderwerp zwerfafval op allerlei manieren onder de aandacht bij onze inwoners, jong en oud te brengen. En de hoeveelheid zwerfafval te verminderen.

Leerlingen en jury met de tekeningen

Creatieve aanpak

De Helderse Vallei verzorgde gastlessen over het thema zwerfafval. Alle scholen binnen onze gemeente konden hieraan deelnemen. Doel van de gastlessen was om leerlingen bewust te maken over (zwerf)afval en het weer hergebruiken. Ze gingen creatief aan de slag door mooie tekeningen te maken.De winnende tekeningen werden op een echt ‘2-signs bord’ (een reclamebord aan een lantaarnpaal) geplaatst.

Top vijf tekeningen

Door de hoeveelheid tekeningen die we ontvingen was de keuze best moeilijk. De wijkconciërges hebben, samen met kinderburgemeester Lotte Mollema, haar zusje en nichtje, een top vijf samengesteld. Inmiddels zijn op vijftig locaties binnen onze gemeente vijf tekeningen geplaatst. De tekeningen zijn nog tot 19 juli te bewonderen op de 2-signs borden.
 
Deelnemende basisscholen én de winnende leerlingen:

  • De Windwijzer: Bram
  • Prinses Margrietschool: Sterre en Tess
  • School de Meerwerf Kluft: Fiene
  • Basisschool Schoter Duijn: Fay
  • PCBS De Fontein: Amy