Duidelijkheid over wat te doen na de brand aan de Nieuweweg

Het gebied waar, zoals nu is bevestigd, asbestdeeltjes liggen zijn: de Nieuweweg van huisnummer 7 tot en met nummer 17. En de Doggersvaart vanaf het tankstation tot en met huisnummer 27 D. In de andere woonwijken waar deeltjes zijn neergevallen gaat het niet om asbest. Maar om roetdelen, van klein tot groot. Dat is niet schadelijk voor de gezondheid, u kunt het goed zelf opruimen. Gebruik daarvoor wel handschoenen.

Jan de Boer, burgemeester van gemeente Den Helder, spreekt van een betreurenswaardige situatie: “Het is een uitermate verdrietige situatie voor alle betrokkenen van het getroffen bedrijf. Zij hebben hun pand en bedrijf verloren. Ik wens hen veel sterkte. Maar ook voor de omwonenden die de afgelopen nacht en vandaag de overlast ervaren. Op dit moment wordt er werk gemaakt van het schoonmaken van de Doggersvaart en de opritten van de woningen in het afgesloten gedeelte. Daardoor kunnen deze inwoners weer terug naar hun huis vanavond.”

Indien alles naar wens verloopt kunnen de nu nog afgesloten wegen in de loop van de avond weer vrij gegeven worden.

Wilt u meer weten over wat te doen na een brand? Meer informatie staat op www.vrnhn.nl/informatie-bij-incidenten/brand-en-rook/na-een-brand.
Als het om asbest gaat is het goed om meer informatie te lezen op www.vrnhn.nl/informatie-bij-incidenten/asbestbrand.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum via 140223. Van maandag tot vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.