Donkere Dagen Offensief tegen boeven. Helpt u mee?

De wintertijd is ingegaan en het is weer vroeg donker. Daardoor zien we het aantal inbraken toenemen. Helaas is het nog steeds zo dat tijdens de vakantieperiode en in de wintermaanden meer inbraken plaatsvinden. Rond de feestdagen is er een piek. Dat willen we niet, daarom zetten de politie en gemeente in deze periode, van oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven. We noemen dit ons Donkere Dagen Offensief.

Woninginbraak

Nu de dagen korter worden, voeren de politie en gemeente extra surveillances uit. Wij vragen u om op basis van “Meld verdacht gedrag” de komende periode extra op te letten in uw buurt. Wees ook alert bij garages, schuren, bedrijven en parkeerterreinen in uw directe leef-  en werkomgeving. Ook hier zijn criminelen actief. Uw alertheid helpt ons om de pakkans te vergroten.

Dit kunt u zelf doen

Meld verdacht gedrag of situaties, bel 1-1-2. U kent uw wijk het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s ze rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Denk aan onbekende personen die bijzonder veel aandacht hebben voor uw woning of op de uitkijk lijken te staan. Noteer het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Of maak een foto van de situatie. Maar liefst 80% van de woninginbraken wordt opgelost door oplettendheid van inwoners.

Ziet u een verdacht persoon? Spreek diegene eens aan met een simpel "hallo" of bel 1-1-2.Criminelen houden niet van een sociale buurt.

50.Meldverdachtgedrag

Animatie: Meld verdacht gedrag: Kijk, onthoud, registreer, bel 112.

Wat wil de politie weten?

De politie gaat op zoek naar de persoon of personen die u heeft gezien. Daarom is het belangrijk op het uiterlijk te letten. Noteer zo goed als mogelijk:

  • Lengte (groter of kleiner dan uzelf) en postuur (dik of dun)
  • Leeftijd (schatting)
  • Haarkleur en kapsel
  • Opvallende kenmerken zoals tatoeage of litteken
  • Kleding (opvallende kleur of soort schoenen)
  • Tas of rugzak (kleur en soort)
  • Vervoermiddel (merk, model, kleur, kenteken)
  • Vluchtrichting

Informatie over Meld Verdacht Gedrag