De Kustbus gaat weer rijden

De gemeenten Den Helder en Schagen hebben de handen ineengeslagen en ervoor gezorgd dat ook in de zomer van 2024 de Kustbus rijdt tussen Petten en Den Helder. De Kustbus rijdt van begin juli tot september 2024. Reizigers hoeven geen kaartje te kopen, de busrit is gratis. 

De Kustbus met een lichtbak met de tekst: Kustbus 851 Den Helder - PettenDankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland, financiële bijdragen van de gemeenten  Den Helder en Schagen en de ondernemersverenigingen van Den Helder en Schagen, kan de Kustbus weer rijden. 

De Kustbus geeft toeristen zonder auto meer mogelijkheden om hun vakantie te beleven. Daarnaast verlaagt het de parkeerdruk in de druk bezochte gebieden en zorgt de bus voor minder verkeer langs de kust. De Kustbus is een gastvrij en toegankelijk middel voor de bezoekers van onze regio. 

Huisduinen

In eerste instantie mocht de Kustbus Huisduinen niet aandoen als opstap- en uitstaplocatie, omdat er vanaf 1 juli een vaste dienstregeling is van Connexxion naar Huisduinen. Door een sterke lobby van de gemeenten en de ondernemersverenigingen zijn de provincie Noord Holland en de vervoerder alsnog akkoord gegaan met het stoppen en opstappen aan de rand van Huisduinen.

Wethouder recreatie Fotigui Camara van onze gemeente: Uiteraard zijn we erg blij dat Connexxion vanaf 1 juli een vaste lijn naar Huisduinen hanteert. Toch pleitten zowel de gemeente Schagen als Den Helder ervoor om ook een uitstap en opstap van de Kustbus te realiseren, grenzend aan Huisduinen  Dat dit is gelukt is goed voor de samenwerking met de provincie en vooral fijn voor de passagiers die de Kustbus nemen.

Dienstregeling

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de dienstregeling. Zodra de dienstregeling klaar is, wordt deze bekendgemaakt. De dienstregeling vindt u op korte termijn, net als vorig jaar op www.kustbus.nl en op de diverse halteborden. Ook wordt de dienstregeling ingevoerd in de reis-app 9292. De bus is goed toegankelijk en biedt plaats aan gebruikers van een rolstoel of kinderwagen en heeft 40 staplaatsen en 40 zitplaatsen.