Budget isolatiesubsidie voor 2022 is op

Het is dit jaar niet meer mogelijk subsidie voor isolatiemaatregelen aan te vragen bij de gemeente. De subsidiepot voor 2022 is leeg. De gemeente Den Helder had dit jaar een budget van € 100.000 beschikbaar voor woningisolatie. Dat bedrag is inmiddels volledig aangevraagd. Inwoners konden de subsidie krijgen voor het isoleren van hun spouwmuren, gevel, vloer of bodem en het vervangen van kozijnen en beglazing.

Landelijke subsidie

Dat betekent niet dat inwoners die ook plannen hebben om hun koopwoning te isoleren helemaal naast subsidiegeld grijpen. Ze kunnen nog wel gebruikmaken van een landelijke regeling: de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Wie twee of meer duurzame maatregelen (zoals isolatie) treft, komt voor de subsidie in aanmerking. Meer informatie is te lezen op de websites van het Duurzaam Bouwloket en van de RVO.

Woonlening

De gemeente Den Helder heeft zelf ook nog andere regelingen om inwoners op weg te helpen. Zo is het mogelijk geld te lenen voor het verduurzamen van een woning. Een BKR-toetsing is onderdeel van de aanvraag. Ga naar www.denhelder.nl/woonlening voor meer informatie.

Voordelige inkoopactie isolatie

Daarnaast organiseert de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket een tijdelijke inkoopactie isolatie. Deze loopt tot en met 30 juni. Inwoners kunnen gebruikmaken van een goed aanbod voor het isoleren van de spouwmuren, vloer of bodem of het plaatsen van isolatieglas. Voor het uitvoeren van de isolatiemaatregelen werkt Duurzaam Bouwloket samen met vakkundige bedrijven uit de regio. Kijk voor meer informatie of inschrijven op www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-denhelder.

Nog vragen?

Wie vragen heeft over de subsidies en regelingen of over de isolatiemaatregelen, kan contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/den-helder. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 072 743 39 56 en per e-mail via info@duurzaambouwloket.nl. Het advies is gratis voor inwoners van onze gemeente!