Boa’s en politie waarschuwen voor diefstal elektrische fietsen

Afgelopen periode nam het aantal diefstallen van fietsen in onze gemeente toe. Voornamelijk de elektrische fietsen worden regelmatig weggenomen. Dit gebeurt ook bij strandslagen, waar vaak Duitse toeristen slachtoffer zijn. Onze handhavers en de politie houden daarom extra toezicht. Ook is er nu een flyer, die vooral de Duitse toeristen bewust moet maken van goede sloten. De flyer wordt verspreid onder vakantieparken en campings.

E-bikes

Voor inwoners en andere bezoekers van de stranden, hebben we de volgende tips:

Zo voorkomt u fietsdiefstal

 1. Noteer zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets op een fietsregistratiekaart.
 2. Laat een diefstalpreventiechip op of aan de fiets aanbrengen. Dit is een klein staafje of rondje met gegevens. De chip is uit te lezen met een uitleesapparaat. Het is niet mogelijk een fiets te laten volgen via een satelliet.
 3. Maak gebruik van een stalling.
 4. Laat uw fiets ’s avonds of ’s nachts niet op een onverlichte plek staan.
 5. Laat geen waardevolle spullen achter in fietstassen.
 6. Zorg voor een goed slot op de deur van uw schuur of berging.

Zo beveiligt u uw fiets

 1. De ideale situatie is om zowel het frame als de beide wielen vast te maken. Als u alleen uw wielen vastmaakt, kunnen ze nog steeds uw fiets opladen of met de fiets zonder wiel gaan lopen. Stalt u uw fiets voor langere tijd? Maak dan ten minste het frame vast.
 2. Maak uw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld aan een paal.
 3. Gebruik goede sloten en eventueel twee (verschillende) sloten.
 4. Gebruikt u een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot tegen de grond hangt, kan de grond worden gebruikt bij het breken van een slot.
 5. Een beugelslot kunt u het beste zo laag mogelijk hangen. Vul de ruimte binnen de beugels zoveel mogelijk op.

Bent u toch de fiets kwijtgeraakt? Kijk dan, voor u aangifte doet, of deze gevonden is op www.verlorenofgevonden.nl.