Blauwe diesel voor team Wijkbeheer

Sinds september rijden de auto's van team Wijkbeheer op blauwe diesel. Medewerkers van team Wijkbeheer zorgen ervoor dat in Julianadorp en Den Helder de verlichting het doet, het groen wordt onderhouden, afvaldumpingen worden verwijderd en ze halen omgewaaide bomen van de weg. Belangrijk werk waarvoor vaak sterke wagens nodig zijn.

Wethouder Duijnker tankt blauwe diesel

Eerder reden deze wagens op gewone diesel. Maar nu rijden ze op speciale diesel. Deze stoot minder gevaarlijke stoffen uit, zoals roet, fijnstof en CO. De diesel is echt blauw van kleur en heet daarom blauwe diesel. Omdat team Wijkbeheer elk jaar 50.000 liter diesel tankt, scheelt het heel veel CO2-uitstoot, namelijk bijna 159.000 kg.

Remco Duijnker, wethouder Energieneutraal opende woensdag 22 september jl. de tankinstallatie. Hij is als wethouder verantwoordelijk voor het verduurzamen van de gemeente. De wethouder is erg blij met de tankinstallatie: "Met blauwe diesel kunnen we in dezelfde wagens blijven rijden. Ondertussen besparen we wel flink op de CO2-uitstoot met deze brandstof." De tankinstallatie is alleen voor de auto's van team Wijkbeheer, andere auto's mogen er niet tanken.