Bezwaar maken tegen WOZ-waarde? Neem contact op met de gemeente Den Helder via Cocensus

Inwoners en ondernemers die het oneens zijn met de WOZ-waarde van hun woning, kantoor of winkel kunnen direct contact opnemen Cocensus. Deze organisatie voert de belastingzaken uit voor de gemeente Den Helder. Een taxateur kijkt vervolgens samen met de eigenaar naar de WOZ-waarde. Als die onjuist is, wordt het gelijk aangepast. Officieel bezwaar maken is dan niet nodig.

Wat is WOZ?

De gemeente stelt elk jaar de waarde van gebouwen vast: de waardering onroerende zaken (WOZ). Dit bedrag bepaalt de hoogte van gemeentelijke heffingen en belastingen. Is de WOZ-waarde van een gebouw te hoog, dan moet de eigenaar misschien te veel aan de gemeente betalen. Inwoners vinden de WOZ-waarde bijvoorbeeld op de aanslag onroerendezaakbelasting (OZB). 

Persoonlijke hulp

Wie vragen heeft of het oneens is met de WOZ-waarde kan eerst een belafspraak maken de Cocensustaxateur. Dat kan via het digitaal loket of telefonisch: 023-5563500. Dit contact is gratis, makkelijk en snel. 

Liever toch meteen bezwaar maken? Via het digitaal loket van Cosensus is het bezwaar eenvoudig binnen enkele klikken in te dienen. Men kan ook gebruikmaken van het reactieformulier dat met de OZB-aanslag is meegestuurd. 

Filmpje met praktische uitleg en meer informatie

Kijk op www.denhelder.nl/belastingen voor meer informatie. Daar staat ook een video met meer uitleg.