‘Bevrijd’ de bomen: tegels eruit, groen erin

Kent u een plek waar een boom tussen stoeptegels staat en weinig ruimte heeft? Laat het ons weten, want dit kan beter en mooier. We willen een aantal bomen meer ruimte geven, ‘bevrijden’, en de stoeptegels eromheen vervangen door vaste planten.

Helpt u mee Den Helder een beetje mooier te maken? Meld een boom aan via ingesprek.denhelder.nl.

Boom met de tekst tegels eruit groen erin

We zijn dus op zoek naar bomen die tussen stoeptegels staan. Bomen die weinig ruimte hebben om voedsel en water te vinden onder de grond. Soms drukken ze met hun wortels de bestrating omhoog. Dat zorgt voor een rommelig beeld en losliggende tegels. Als we meer tegels weghalen en vaste planten toevoegen, krijgen de bomen meer ruimte, kan water beter de grond in zakken en ziet de straat er ook een stuk mooier uit.

Meld een boom aan

Kent u een boom die op zo’n plek staat? Ga dan naar ingesprek.denhelder.nl. Bij het project ‘Bevrijd de bomen: tegels eruit, groen erin’ kunt u de plek doorgeven op de kaart. Dit kan tot en met 30 april 2023. Op deze site leest u ook de voorwaarden. Zo moet er bijvoorbeeld genoeg ruimte overblijven om langs de plek te lopen of te rijden. Ook mogen onder de grond geen kabels en leidingen in de knel komen. 

Heeft u vragen of vindt u het lastig om via internet de plek door te geven? U kunt ons ook mailen via ingesprek@denhelder.nl. Of bel naar telefoonnummer 14 0223 (maandag tot en met vrijdag 8.30 - 17.00 uur). 

Het geld voor dit project is door de gemeenteraad beschikbaar gesteld om de openbare ruimte versneld groener te maken. Dit gebruiken we onder andere om ongeveer 50 bomen meer ruimte te geven.