Op dit moment vindt er onderhoud plaats op deze website. De website en formulieren kunnen daardoor minder goed bereikbaar of traag zijn. Ook kan uw online aanvraag of melding vertraagd bij ons binnenkomen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Ben je jong en worstel je met jezelf? Zoek dan hulp

De zomervakantie is gestart. Helaas is dit niet voor iedereen een fijne periode. Het kan zelfs onveilig zijn. Heb je zelf zorgen of maak je je zorgen om iemand anders in de vakantie? Dan vind je hieronder een aantal organisaties waar je anoniem terecht kan:

  • www.helpwanted.nl is voor alle problematiek online, zoals: je hebt foto’s van jezelf gestuurd en hebt daar spijt van of je wordt op internet (seksueel) door iemand benaderd.
  • www.113.nl (0800-0113) is gericht op zelfmoordpreventie, voor als je zelf aan zelfmoord denkt of als je je zorgen maakt om iemand anders.
  • www.veiligthuis.nl (0800-2000) is voor alle vragen en zorgen over huiselijk geweld en kindermishandeling.
  • www.nederlandwereldwijd.nl/huwelijksdwang hier vind je wat je kunt doen wanneer je wordt gedwongen om te trouwen in het buitenland of wanneer je bang bent dat je wordt achtergelaten in het buitenland.
  • www.nederlandwereldwijd.nl/contact/ambassades-consulaten-generaal hier kan je de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade opzoeken en in je telefoon opslaan vóór vertrek. De Nederlandse ambassade kan in het buitenland helpen bij bijvoorbeeld vermissing, arrestatie of opname in het ziekenhuis. Ook kan je hier terecht voor een tijdelijk reisdocument (noodpaspoort of laissez-passer).

Vanzelfsprekend kun je ook altijd terecht bij het Jongerenpunt of bij het wijksteunpunt in jouw buurt.

Een veilige, gezonde en vooral geweldige zomer voor jullie allemaal!