Beleid naleving Tozo vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs beleidsregels vastgesteld over de naleving van de Tozo. De Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van de maatregelen van het Rijk om ondernemers tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Met deze regeling kunnen ondernemers, die aan bepaalde voorwaarden voldoen, een uitkering voor levensonderhoud en/of een bedrijfskrediet ontvangen.

In de nieuwe beleidsregels staat hoe de controle over de uitkeringen plaatsvindt, of deze wel op de juiste manier en volgens de wet zijn verstrekt. Het gaat er dan bijvoorbeeld om of ondernemers, die een uitkering ontvangen, de juiste informatie hebben gegeven en of zij voldoen aan de voorwaarden van de Tozo.

Snel helpen en controle achteraf

Deze beleidsregels zijn nu pas vastgesteld omdat de Tozo in heel korte tijd is gemaakt om ondernemers, die last hebben van de gevolgen van de coronamaatregelen, snel te kunnen helpen. Nu is het tijd voor controle achteraf. Met deze beleidsregels is het voor ondernemers duidelijk wat zij kunnen verwachten van de controle.

De uitvoering en ook de controle (de naleving daarvan) van de Tozo gebeurt door organisatie Halte Werk in Alkmaar.

Wilt u meer weten over hoe u de Tozo aanvraagt? Kijk dan op www.haltewerk.nl. Wilt u de beleidsregels lezen? Op www.overheid.nl leest u er meer over.