Afscheidsbrief burgemeester Jeroen Nobel

En dan is het zomaar voorbij: mijn werk in en voor Den Helder zit erop. Bijna anderhalf jaar mocht ik uw burgemeester zijn. Dat was langer dan eigenlijk de bedoeling was. De sollicitatieprocedure voor een ‘vaste’ opvolger voor Koen Schuiling was wat vertraagd. Ik vond dat helemaal niet erg: het gaf mij de tijd om uw mooie gemeente nog beter te leren kennen. Den Helder heeft mij echt verrast. Wat is het een leuke, veelzijdige gemeente! Den Helder (en daarmee bedoel ik ook Julianadorp) heeft alles wat een gemeente een stad maakt. Ik hoef u, als inwoner, dat natuurlijk niet uit te leggen.

Er gebéurt ook heel veel in Den Helder. Ik had het daarover graag wat vaker persoonlijk met u willen hebben. Maar net als zovelen van u, moest ook ik sinds maart vorig jaar zoveel mogelijk thuiswerken. Ontmoetingen zaten er lange tijd niet in. Maar uit de gesprekken die ik wél heb gevoerd en tijdens de (digitale) contacten die ik had met vertegenwoordigers van vele organisaties, bleek heel veel enthousiasme voor de stad. Ook nu het niet iedereen voor de wind gaat, houden veel inwoners, ondernemers en verenigingen de moed erin. Blijft u dat vooral ook doen. Wát ons de komende tijd ook te wachten staat: zet samen die schouders eronder, want de toekomst van Den Helder ziet er echt wel zonnig uit!

Wat daarbij helpt: wees tróts op deze stad. Dat is iets wat mij hier ook is opgevallen: onder de vele, aardige en betrokken Nieuwediepers bevindt zich ook een stel mopperaars. Die heb je natuurlijk altijd en overal. Dat is ook niet erg, we zijn en denken niet allemaal hetzelfde. En natuurlijk mag en moet u ook kritisch zijn, zeker richting uw gemeentebestuur. Maar laat het niet de boventoon voeren en daarmee de gevoelens in de stad bepalen. Wat ik iedereen wil meegeven: kijk vooral naar wat er wél goed gaat in Den Helder. Dat is veel! Draag dat vooral ook uit. Laat die Helderse zon doorschijnen in uw blik. Dat doet iedereen goed.

Ik vond het een voorrecht dat ik de gelegenheid heb gekregen iets voor Den Helder te kunnen betekenen. Ik ben dankbaar dat ik een klein steentje heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze mooie stad. Op 4 maart installeert de gemeenteraad uw nieuwe burgemeester, Jan de Boer. Hij mag hier veel mooi werk gaan doen. Hij heeft daarvoor ook uw hulp nodig en zal ongetwijfeld snel met u willen kennismaken en een goed contact opbouwen. ‘Omarm’ hem en neem hem op in die mooie, Helderse gemeenschap.

Het gaat vast goedkomen met Den Helder en Jan de Boer. Ik wens hem en u allen daarbij heel veel succes.

Jeroen Nobel,

Burgemeester

Jeroen Nobel