Activiteiten energiebesparing in september 2023

Onze gemeente wil het energiezuinig maken van woningen actief stimuleren. Daarom organiseren we in september verschillende activiteiten. Daarnaast biedt onze gemeente energieadviezen aan huis, een energiesubsidie en een woonlening aan. Op deze pagina leest u er alles over. 

Mobiele Showroom in de haven

Informatieavond over het energiezuinig maken van uw huis

Wilt u weten hoe u uw huis kunt isoleren? Of hoe u zelf duurzame energie kunt opwekken? Kom dan op woensdagavond 27 september 2023 naar de informatieavond van het Duurzaam Bouwloket bij MFC ’t Wijkhuis, Texelstroomlaan 5-5a in Den Helder. Inloop is vanaf 19.30 uur, we starten om 20.00 uur. Inschrijven kan via www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparen-denhelder.

WoningverbeterplanEnergieadvies aan huis? Nu nog mogelijk!

Wilt u  een persoonlijk advies aan huis voor uw koopwoning? Maak dan een afspraak met een gecertificeerde adviseur van Susteen. De adviseur komt eenmalig bij u langs. Daarna ontvangt u een uitgebreid woningverbeterplan op maat. Daarin staat wat u kunt doen, wat het kost en hoe snel u dat heeft terugverdiend. Meld u aan via www.denhelder.nl/woningverbeterplan en betaal tijdelijk slechts € 50,- in plaats van € 289,-! Dit aanbod is slechts geldig tot en met 31 oktober, dus wacht niet te lang!

Kom naar de mobiele showroom

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huis energiezuinig te maken? En welke materialen er zijn - van radiatorfolie en ventilatieboxen tot warmtepompen en infraroodpanelen? Bezoek dan de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket op woensdag 20 september 2023 bij de Vomar in de Koningdwarsstraat. Er zijn adviseurs aanwezig aan wie u uw vragen kunt stellen. De showroom is open van 10:00 tot 17:00 uur. 

Stel uw vragen op het Duurzaam Wonen Spreekuur

Uw vragen over het energiezuiniger maken van uw woning kunt u altijd stellen tijdens de Duurzaam Wonen Spreekuren. Het volgende spreekuur is op maandag 25 september bij buurtvereniging ’t Kraaiennest, Adrianus IJsbrand Kuijpstraat 15. Afspraken zijn mogelijk tussen 19.00 en 21.30 uur en duren maximaal een half uur. Inschrijven kan via www.duurzaambouwloket.nl/spreekuur-denhelder.

Uw huis isoleren? Wij betalen mee!

Wilt u uw koophuis (deels) isoleren? Dan kunt u dit jaar nog subsidie van onze gemeente krijgen. U krijgt maximaal 30% van de kosten aan subsidie, met een maximum van € 500,-. Vraag de subsidie vooraf aan! Meer informatie vindt u op www.denhelder.nl/energiesubsidie

Een financieel steuntje in de rug? Vraag de renteloze Woonlening aan 

Voor het verduurzamen of levensloopgeschikt maken van uw huis kunt u geld lenen van onze gemeente. Hierbij hoeft u in veel gevallen geen rente te betalen! Een krediettoets is onderdeel van de aanvraag. Kijk op www.denhelder.nl/woonlening voor meer informatie. 

Foto bij stukje Woonlening (Lenen voor energie besparen)Doe de subsidiecheck!

Naast de woonlening en isolatiesubsidie vanuit de gemeente biedt de Rijksoverheid soms ook steun. Hiermee wordt het financieel nog aantrekkelijker om uw huis energiezuinig te maken. Zien waar u gebruik van kunt maken? Ga dan naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief energie besparen!

Blijf op de hoogte van energie besparen en gemeentelijke ondersteuning. Meld u aan voor de nieuwsbrief energie besparen op: www.denhelder.nl/nieuwsbrief-energie.

Duurzaam Den Helder. Wat vindt u belangrijk voor uw wijk, straat of huis? 

De Duurzaamheidsagenda van onze gemeente staat vol acties en plannen voor de komende jaren. Denk hierbij aan meer schone energie, elektrisch vervoer, hergebruik van grondstoffen en ruimte voor planten en dieren. Maar we kunnen niet alles tegelijk. Daarom gaan we keuzes maken. U kunt ons hierbij helpen door ons te laten weten wat u belangrijk vindt. Doet u ook mee? Vul dan de vragenlijst in op ingesprek.denhelder.nl. Dit kan tot en met 30 september. 

Vraag gratis advies aan het Duurzaam Bouwloket

Voor al uw overige vragen, bijvoorbeeld als u op zoek bent naar een betrouwbaar uitvoerend bedrijf of meer wilt weten over subsidies of energiebesparende maatregelen, kunt u kosteloos terecht bij het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van onze gemeente. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/den-helder voor meer informatie. Of stel al uw vragen aan een onafhankelijk adviseur. Kijk daarvoor op www.duurzaambouwloket.nl/contact of bel naar 0223 208 000.

Energiebespaartips

Bespaar energie door uw koelkast of vriezer minstens twee keer per jaar te ontdooien. Zelfs een ijslaagje van twee millimeter op het vrieselement zorgt namelijk al voor ongeveer 10% meer energieverbruik!

Een gezond binnenklimaat voorkomt gezondheidsproblemen en bespaart energie. Zorg daarom voor goede ventilatie in uw woning en laat de luchtkanalen regelmatig reinigen.