Aanschaf zonnepanelen nu nog makkelijker

Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Of heeft u al zonnepanelen en wilt u er een paar extra kopen? Dit is sinds 1 januari 2023 nog eenvoudiger. De btw op zonnepanelen is namelijk afgeschaft. U hoeft dus geen btw meer terug te vragen bij de belastingdienst. Dit vergemakkelijkt de aanschaf van zonnepanelen. 

zonnepanelen Den Helder

Levering en installatie

De afschaffing houdt in dat het btw-tarief is verlaagd van 21% naar 0%. Deze 0% geldt voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij uw woning. Met een woning wordt ook een vakantiewoning, garage, schuur, serre of een aan- of uitbouw bedoeld. Het 0% tarief geldt ook voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels, het montagemateriaal, omvormers en de aanpassing van de meterkast. Daarnaast is het 0% tarief van toepassing als bijvoorbeeld een vereniging van eigenaars (VvE) zonnepanelen koopt voor op een appartementencomplex.

Let op! De factuurdatum is bepalend. Is dat een datum in 2023? Dan betaalt u geen btw. Staat op de factuur een datum in 2022? Dan betaalt u wel btw. Deze btw kunt u terugvragen via www.duurzaambouwloket.nl.

Meer informatie

Heeft u interesse in zonnepanelen of het verduurzamen van uw woning? Onze gemeente helpt u graag op weg. Zo kunt u gratis contact opnemen met de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0223-208 000 en het contactformulier op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact.

Ook helpt de gemeente haar inwoners door energieadviezen aan huis met flinke korting aan te bieden. In het bijbehorende woningverbeterplan leest u alles over de voor u meest geschikte energiebesparende maatregelen. Zie www.denhelder.nl/woningverbeterplan voor meer informatie. Daarnaast is het, onder voorwaarden, mogelijk om geld te lenen voor het verduurzamen van uw woning. U vindt hier alles over op www.denhelder.nl/woonlening. Specifiek voor het isoleren van uw woning heeft de gemeente nog een subsidie. Voor meer informatie zie www.denhelder.nl/energiesubsidie.