Wijksteunpunten: hulp, advies en een luisterend oor

Vanaf 8 maart 2022 heeft elke wijk in Den Helder een wijksteunpunt. Hier kunnen inwoners terecht met al hun vragen en zorgen over wonen, geld, opvoeden, administratie, gezondheid, eenzaamheid en werk. Wat uw vraag ook is, het wijksteunpunt helpt u graag verder.

In de wijksteunpunten werken deskundigen en vrijwilligers samen om buurtbewoners zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ze beantwoorden vragen, bieden praktische hulp of leggen contact met de juiste organisatie. Maar ze werken ook samen met de buurtbewoners zelf. Zo komen we tot betere oplossingen voor de hele buurt.

In het wijksteunpunt

In het wijksteunpunt vindt u onder meer:

 • De wijkbeheerder en de wijkagent:
  Als inwoners vragen hebben over hun buurt, zijn ze van harte welkom om in gesprek te gaan met de wijkbeheerder of wijkagent. Daar kunnen ze ook terecht als ze zelf ideeën hebben om hun buurt te verbeteren. Als het wijksteunpunt open is, zijn de wijkbeheerder en de wijkagent zijn van 10.30 tot 11.30 uur aanwezig om naar u te luisteren en een oplossing te vinden.
   
 • De informatiewinkel:
  De informatiewinkels zijn in Den Helder al een vertrouwd gezicht. Vrijwilligers helpen inwoners daar met het invullen van lastige formulieren, zoals de aanvraag voor toeslagen of een uitkering en hun belastingaangifte.
   
 • De sociale wijkteams:
  De sociale wijkteams bestaan uit deskundigen van de gemeente en van maatschappelijke organisaties. Ze helpen inwoners op het gebied van welzijn, zorg, geld- en regelzaken, opvoeden en wonen. De gemeente, maatschappelijke organisaties, de wijkbeheerder, de wijkagent, vrijwilligers en inwoners ontmoeten elkaar in het wijksteunpunt. Dat helpt inwoners met hun vragen, maar helpt ons ook om te weten wat er leeft. Door nauw samen te werken, kunnen we op tijd aan de slag om problemen te voorkomen en de wijk prettig te houden.

Openingstijden

De wijksteunpunten zijn een dagdeel per week open.

Wijk Locatie Geopend op
Nieuw Den Helder MFC ’t Wijkhuis, Texelstroomlaan 5 Dinsdag van 09.00 tot 11.30 uur
De Schooten De Boerderij, Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22 Donderdag van 09.00 tot 11.30 uur
Stad binnen de Linie Bernhardplein 76-C Donderdag van 09.00 tot 11.30 uur
Julianadorp MFC ’t Dorpshuis, Middelzand 3504 Dinsdag van 09.00 tot 11.30 uur