Ga naar de inhoud

Laag inkomen? Gemeente biedt compensatie verplicht eigen risico (CER)

Gepubliceerd op 6 april 2017

Inwoners van Den Helder met een laag inkomen kunnen via de gemeente gebruik maken van de regeling compensatie verplicht eigen risico (CER) 2017. De regeling is bedoeld voor inwoners uit de doelgroep met hoge zorgkosten en dit jaar meer dan € 185,- euro verbruiken van het wettelijk eigen risico. Het wettelijk eigen risico is € 385,-. Inwoners die daar recht op hebben, kunnen van de gemeente maximaal € 200,- terugkrijgen.

Wie komt in aanmerking?

De compensatieregeling is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm en een vermogen dat niet hoger is dan de vermogensgrens conform artikel 34 van de Participatiewet (de doelgroep minima). Voor inwoners die tot deze doelgroep behoren, met een eigen woning, een lage hypotheek en hoge overwaarde geldt nog een extra vrijlating van € 50.100,- voor het vermogen in de eigen woning.

Hoe hoog is de compensatie?

De regeling is bedoeld voor inwoners uit de doelgroep met hoge zorgkosten en daardoor meer dan € 185,- euro gaan verbruiken van het wettelijk eigen risico. Bij een verbruik van € 186,- bedraagt de compensatie € 1,-, bij € 187,- € 2,- etc. tot maximaal € 200,- bij een verbruik van het volledige verplichte eigen risico van € 385,-.

Voor meer informatie over regeling kunt u contact opnemen met de afdeling Sociaal Domein, het team Bijzondere Bijstand, via telefoonnummer 14 0223. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.00 uur.

Meer nieuws