Feestelijke opening vernieuwde speeltuin Buurthuis Centrum

Wethouder Petra Bais en kinderburgemeester Dien Hoogland hebben donderdag de vernieuwde speeltuin van Buurthuis Centrum in Den Helder geopend. De speeltuin heeft een nieuwe voetbalkooi met doelen en basketbalpalen gekregen, verouderde toestellen zijn vervangen en er is meer groen geplant. Het buurthuis, dat ook het 45-jarig bestaan vierde, had voor de opening een groot feest georganiseerd.

De vernieuwde speeltuin viel duidelijk in de smaak bij de vele aanwezige kinderen. Prachtig om te zien, vindt wethouder Petra Bais. Want het is belangrijk dat kinderen in hun eigen buurt een aantrekkelijke en veilige plek hebben om buiten te spelen. Als gemeente willen we dit graag stimuleren.

Wethouder, kinderburgemeester en omwonenden openen speeltuin

Ontzettend blij

De gemeente en het bestuur van het buurthuis aan de Koningdwarsstraat hebben samen het ontwerp gemaakt voor de speeltuin, die hard toe was aan een opknapbeurt. Onze oude speeltuin was echt een doorn in het oog; de apparatuur was verouderd en werd gevaarlijk, vertelde voorzitter Ron van de Kamp in zijn speech. We hadden niet de middelen om dit zelf aan te pakken. Daarom hebben we de hulp van de gemeente ingeroepen. We zijn ontzettend blij met hoe dit is aangepakt.

Verbetering hele buurt

Het opknappen en vergroenen van de speeltuin is onderdeel van het opnieuw inrichten van de hele buurt, legde gemeentelijk projectleider Bart van der Willik uit. “We hebben nu alvast het speelterrein aangepakt, maar gaan ook in de rest van het Centrum en de Oostslootbuurt aan de slag met groot onderhoud en het klimaatbestendig maken van de buurt.

We zijn al begonnen met de aanleg van een regenwaterriool in de Beatrixstraat. Daarmee wordt regenwater sneller afgevoerd naar de gracht en is de kans op wateroverlast veel kleiner. Ook in de andere straten komt zo’n nieuw rioolsysteem. Daarnaast leggen we straten zo aan dat bij hevige buien regenwater tijdelijk wordt opgevangen in de rijweg en het dus niet de woningen of winkels binnenstroomt. Verder gaan we de buurt meer vergroenen. Bij de plannen over hoe de straten, pleinen en het groen eruit komen te zien, betrekken we de bewoners uiteraard zoveel mogelijk.”